DIAGNOSE

met duplex-kleurenechografie

Bijna alle slagaders en aders in het lichaam kunnen met duplex-kleurenechografie onderzocht worden. Dit is een pijnloos onderzoek dat ambulant gebeurt. Door de combinatie van een echografie met de dopplersignalen en snelheidsmetingen van de bloedstroom, kan er snel een correcte diagnose van het probleem gegeven worden. Afhankelijk van de pathologie en onderzochte bloedvaten, duurt het onderzoek enkele minuten tot een half uur.

Afhankelijk van het resultaat van de duplex-echografie kan een bijkomend onderzoek nodig zijn. Een MRI-scan of angio CT-scan worden aangevraagd als verwacht wordt dat de slagaders behandeld moeten worden. Met de resultaten van deze onderzoeken kan dan besproken worden of een endovasculaire behandeling ( met catheters en ballonnen) of een heelkundige ingreep de beste optie is. Bij spataderproblemen is een duplex-kleurenechografie bijna altijd voldoende om een correcte diagnose te stellen en een behandeling voor te stellen.

Expertise

in de praktijk van Dr. Vercaeren (Zoersel)

Spataders
 

Niet-operatieve of operatieve technieken: afhankelijk van de klinische bevindingen en het kleurenduplex-onderzoek, wordt samen met u de beste behandelingsoptie voorgesteld.

Slagader-aandoeningen

Behandelingen bij slagaderaandoeningen zoals etalage-benen, zuurstoftekort in de hersenen, aneurysma en nierfunctiestoornissen.

Esthetische behandelingen

De meest courante behandelingen bij "spiders" of gesprongen haarvaten zijn laser en sclerotherapie, al dan niet in combinatie.

Lasercentrum
 

Wij bieden de mogelijkheid om op de raadpleging met de nieuwste laserapparatuur tal van aandoeningen van bloedvaten maar ook van allerhande goedaardige huidaandoeningen voor u te behandelen.